Monday, September 24, 2007

Verhagen hekelt benoeming Soedanese oorlogsmisdadiger

NEW YORK - Minister Verhagen van Buitenlandse Zaken heeft maandag zijn Soedanese collega aangesproken op de benoeming van Ahmed Haroun in de Soedanese mensenrechtencommissie.

UitlegAhmed Haroun wordt door het Internationaal Strafhof in Den Haag gezocht wegens oorlogsmisdaden in Darfur. Hij is momenteel staatssecretaris voor Humanitaire Zaken en werd onlangs benoemd in de mensenrechtencommissie.

Volgens Verhagen is dat de laatste plaats waar Haroun thuishoort; hij hoort in Den Haag om berecht te worden. Haroun was voorheen bewindsman belast met Darfur. In die regio zijn de afgelopen jaren meer dan 200.000 mensen om het leven gekomen. Meer dan twee miljoen mensen sloegen op de vlucht voor moord en verkrachting.

Verhagen heeft tegen zijn Soedanese collega Lam Akol zijn zorgen uitgesproken en aangedrongen op de uitlevering van Haroun. Het Internationaal Strafhof vaardigde in april arrestatiebevelen uit tegen hem. Lees verder >>>>>>>>

1 comment:

Anonymous said...

I'm not sure what you said today...

I have been following your blog and a few others for several days now. I found a blog I think you might like, the guy talked about Darfur, I think his blog entry is something like "The Devil has Horses." Anyways, check it out, I am sure you two would find a lot in common